2014. január 31., péntek

Virtuális lökés kihívás!

Hölgyeim és uraim, itt az ideje megmutatni, ki mit tud! :) Virtuális lökés kihívást hirdetünk kezdő és haladó girjevikek számára!
A kihívás szabályai a következők:
A jelentekezési idő február 1. 00 órától február 28. éjfélig tart.
5 perc áll a rendelkezésedre, hogy annyi lökést hajts végre egy girjával, amennyit csak tudsz. Hölgyek és urak egyaránt egy golyóval dolgoznak, az időtartam alatt egy kézváltás engedélyezett lendítéssel egybekötve. Az idő kezdetekor egy felvétellel felveszed a girját, és ettől kezdve a kézváltásig csak lökéseket hajtasz végre, majd a kézcsere után (ezt tetszőleges időben teheted meg az öt percen belül) folytatod a lökéseket a másik kézzel. 
A girja súlyát mindenki szabadon választja meg, ahogy a típusát is. Preferáltak a versenygirják, de ha nem áll ilyen a rendelkezésedre, bármilyen más típust is használhatsz.
Súlykategóriák: férfiak: -75 kg, +75 kg; hölgyek: -60 kg, +60 kg.

Technikai kivitelezés: minden ismétlés tartó pozícióból indul, ahol a girja mozdulatlan. Meg kell lennie a dupla süllyesztésnek, tehát egyszer süllyesztesz a megindításkor, majd a második süllyesztés után teljesen egyenes lábakkal és függőlegesen nyújtott karral állsz meg. Figyelj rá oda, hogy a második süllyesztéssel egy időben a kar már kerüljön teljes nyújtásba (lockout)! A felső ponton egy pillanatnyi kitartás szükséges az érvényes ismétléshez. A szabad kar nem érintheti a girját a verseny során, és természetesen letenni sem szabad. 
Tetszőleges csuklóvédő és súlyemelő cipő használata engedélyezett, súlyemelő övet viszont ne viseljetek!

Hogyan jelentkezhetsz?
Küldj egy e-mailt a giryasporthungary kukac gmail pont com címre, amely a következőket tartalmazza: 
- neved,
- testsúlyod a feladat végrehajtásakor,
- girja súlya,
- ismétlésszám (ezt a videó alapján fogjuk ellenőrizni),
- egy link a videóra, amelyen rögzítetted a végrehajtást (értelemszerűen a fenti időszakban készült videó kell),
- a tárgymezőbe írd be: virtuális lökés kihívás.

A rangsort, és a kategóriák győzteseinek videóját március elején közzétesszük! De ne feledd: a részvétel győzelem :)
A videó elkészítésekor a következőkre figyelj: olyan ruházatot viselj, amely szabadon hagyja a térded és a könyököd; szemben állj a kamerával; a teljes tested látható legyen a fej fölé emelt kart is beleértve; lehetőleg minimalizáld a keresztforgalmat, háttérzajt, és egyéb zavaró tényezőket. Nincs szükség sem a testsúlyod, sem a girja súlyának igazolására, bízunk a sportolók becsületében :)

Ha nincs kedved/lehetőséged videózni, vagy csak szeretnéd fokozni a kihívást, módod van ellátogatni a Thor Gymbe, ahol előzetes időpont-egyeztetés után végre tudod hajtani a feladatot egy objektív számláló előtt, így semmi másra nem kell figyelned, csak a girjára :) Itt van lehetőség szabványos versenygirjával dolgozni. Ha így szeretnéd végrehajtani a kihívást, szintén a fenti e-mail címre írj!

Hajrá girjevikek, lökésre fel! :)

10 megjegyzés:

  1. Akkor még van egy hónapom, hogy megtanuljak lökni? :)

    VálaszTörlés
  2. Üdv!

    Hozzávetőleg hány lökést kellene teljesíteni egy erős közepes eredmény eléréséhez? Csak viszonyításképpen... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképpen a saját erőszintedhez lődd be a teljesítményt. Viszonyításképpen: a pentatlonban percenkénti húsz ismétléssel lehet elérni a maximális pontszámot, de ott tetszőleges kézváltás engedélyezett. Javaslatom, hogy olyan súlyt válassz, amivel egy viszonylag komótos tempóban végig tudod dolgozni az öt percet.

      Törlés
  3. Milyen szabályok alapján történik az értékelés? Úgy értem, hogy a nagyobb súllyal végzett gyakorlat többet ér?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Külön szeretnénk bontani a kisebb és nagyobb súllyal versenyzőket, hogy mindenki a maga erőszintjében mérhesse össze a tudását a többiekkel :)

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  5. No repnek minősül a felső holtponton ingó, nem egészen mozdulatlan golyó, vagy kevésbé keményvonalas módon értékeltek majd? :O

    VálaszTörlés