2014. január 19., vasárnap

A girja nagyjai: Ivan Denisov

Ivan Denisov jelen pillanatban talán a legnagyobb aktív versenyző, és ezt nem csak átvitt értelemben mondhatjuk: 190 centiméteres magasságával és 110 kg-os súlyával szó szerint is óriási alakja a girjasportnak.
Szinte bizonyos, hogy aki csak kicsit is érdeklődik e sportág iránt, az találkozott már a nevével: nem csak elképesztő ismétlésszámú rekordjai, de az óriási girják megmozgatása is a legendák közé emelte az orosz óriást. Ő az, aki egyebek mellett letaszította trónjáról az addig legyőzhetetlennek tűnő Szergej Misint.
Denisov a Cseljabinszk Katonai Gépjármű Intézetben tanult 2004-ig, és itt ismerkedett meg a girjasporttal 2000-ben. Már itteni tanulmányai alatt háromszoros bajnok lett. Ezután 2006-ban végzett a Ural Állami Testkultúra Egyetemen, természetesen sportkarrierje folytatása mellett. 
A mindössze harminc éves fiatalember nem csak kiváló sportoló, hanem remek edző is: csapatában már tucatnál többen bírnak a Sport mestere ranggal, és a világbajnok Kszena Dedjukina (aki nemsoká szintén szerepet kap a blogon:)) is az ő tanítványa. Nem véltelen az sem, hogy a Valerij Fedorenko nevével fémjelzett World Kettlebell Club vezető edzője is ő.  

Lássunk néhányat a legendás versenyző eredményei közül:
- kétszeres junior világbajnok,
- hatszoros orosz kupa győztes,
- tizenháromszoros orosz bajnok,
- kétszeres Európa bajnok,
- hétszeres világbajnok. 
Ehhez a szép listához a megfelelő eredményeket is érdemes szemügyre venni (32kg-os girjával):
- 175 lökés,
- 232 szakítás,
- biatlon összes: 281 pont,
- hosszú ciklus: 116 ismétlés. 
Nem hivatalos versenyszámokban is félelmetes eredményei vannak, említésre méltó például a 730 szakítás 24 kg-os golyóval, egyetlen kézcserével!

Nézzük meg Denisovot akcióban:



És egy tanulságos videó a "girjával nem lehet erősödni" mottóra:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése