2014. szeptember 10., szerda

Pentatlon verseny Budapesten!

Október 18-án újfent lehetőség lesz, hogy a girjasport szerelmesei kipróbálják magukat egy versenyen. Ezúttal nem a hagyományos versenyszámok kerülnek terítékre, hanem a WKC által kifejlesztett öttusa, azaz pentatlon. 
A szabályok röviden a következők: a versenyzők öt szettet hajtanak végre: felvétel, felvétel és nyomás (katonai nyomás), lökés, félszakítás (minden szakítás után tartó pozícióba érkezik a girja), és előlökéses nyomás (push press). Minden versenyszám hat percig tart, közöttük öt perc pihenő áll rendelkezésre. Mind az öt számot egy girjával hajtja végre a próbálkozó, és mindegyikhez választhat másik súlyt (8 és 48 kg között). Tetszőleges kézcsere engedélyezett, a pontozott ismétlések száma mindig maximálva van. A girja letétele az adott szám végét jelenti, de nem zár ki a további versenyből. Részletes ismertető a pentatlonról itt található.

A verseny a Thor Gymben kerül megrendezésre október 18-án. Mivel ebben a versenyben nincsenek súlycsoportok, ezért a pontszámokat - az összehasonlíthatóság kedvéért - meg fogjuk adni testsúly-arányosító koefficienssel is (Wilks-szám). Ez szükségessé teszi a mérlegelést, ami 9.00 órakor kezdődik, 10 órától pedig indul a verseny. 
Tehát: október 18., 9.00 óra, Thor Gym (1119 Budapest, Nándorfejérvári út 40). 
Jelentkezni, érdeklődni lehet a giryasporthungary@gmail.com e-mail címen. Az e-mailben való jelentkezés feltétlenül szükséges! Jelentkezési határidó: 2014.10.10. Nevezési díj: 1.290 forint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése